Žongliranje

ZAŠTO ŽONGLIRATI!

Zadnjih 30 godina u Europi se razvila kultura žongliranja koja se sve više širi.Žongliranje ima nešto egzotičnoga,to je poseban i tajnovit svijet.Djeci nudi mogućnost spoznavanja i razvijanja vlastite stvaralačke spretnosti i pokazivanja ostalima koje privlači žongliranje.

Eksperimenti su pokazali da djeca učesnici imaju:

- smanjenu agresivnost

- povećan osjećaj za međusobno druženje

- veću sposobnost koncentracije

- bolje rezultate u učenju

- bolju ravnotežu i povećanu koordinaciju

Osim toga žongliranje omogućuje djeci da budu aktivna umjesto da pasivno sjede npr. pred televizorom,nudi korist redovnog vježbanja i jedna je od rijetkih aktivnosti koje razvijaju desnu polovicu mozga.

 

Žongliranje je zdrava I korisna aktivnost i za odrasle i odlična rehabilitacijska tehnika.Dovoljno je samo nekoliko minuta vježbe da bi se osjećali dobro,vedrije i opuštenije.Žonglirati možemo na bilo kojem mjestu,time stimuliramo tijelo i mozak,povećavamo moć koncentracije,smanjujemo napetost i poboljšavamo gipkost,a za to vrijeme zaboravljamo na brige i teškoće.Kroz to umijeće odrasli otkrivaju dijete u sebi,smiju se i zabavljaju što je najbolja terapija.

Žongliranje je bogat i čudesan način igre s predmetima raznih vrsta i oblika,očaravajuća umjetnost dostupna svima, a ne samo " cirkusantima ",daje nam više samopoštovanja i vraća osjećaj da nije potrebno biti ozbiljan 24 sata na dan.

www.talenti.hr

Teorema j. d.o.o.    Zelengaj 53 A   10000 Zagreb

T/F-01-457-8258

MOB-091-330-4640

 

 

01 457 8258
01 457 8258
gostar@net.hr
rimedico1